– Како владеачко мнозинство треба да гледате што се случува во земјата, аферите, скандалите, нарокартелите. На крај, меѓународната заедница излегува со извештаи и се гледа каде е Македонија, рече Мизрахи.

Таа посочи дека барањата на ВМРО-ДПМНЕ се враќање на процесот затоа што не станува збор за тероризам.

Спред неа процесот никако не може да биде за тероризам, за насилство и слично да можеби, односно требало да се постапува за други казнени дела не за тероризам.

– Целосно ја има власта СДСМ се исчистија ли криминалците. Се ојавуваат нови криминалци и тоа од редовите на СДСМ, рече Мизрахи обраќајќи се на Мартин Костовски од СДСМ кој беше дел од дебатата.