Адвокатската фирма „Браун Радник“ ја унапреди својата соработничка Камил Васкез во партнер, помалку од една недела откако таа му помогна на актерот Џони Деп да добие пресуда во негова корист и оштета од 15 милиони долари во судскиот спор за клевета против неговата поранешна сопруга Амбер Херд.

Васкез стана јавно лице на адвокатскиот тим на Деп во текот на шестнеделното судење и собра пофалби за својот настап. Тимот беше предводен од партнерот на „Браун Радник“, Бенџамин Џу, и вклучуваше девет други адвокати.

Но, Васкез се појави како главен играч, и со вкрстено испрашување на Херд успеа да ги убеди поротниците во завршните зборови дека Херд бил насилникот во врската.

Претседателот на „Браун Радник“, Вилијам Балдига, изјави во вторникот дека фирмата вообичаено ги промовира партнерите на крајот на фискалната година.

-Но, настапот на Камил за време на судењето на Џони Деп му докажа на светот дека таа е подготвена да го направи следниот чекор сега, рече тој.

Васкез не беше веднаш достапна за коментар, но рече дека е одушевена што компанијата ѝ изгласала целосна доверба.

Регрутери и консултанти на адвокатски фирми рекоа дека издигнувањето на Васкез во партнер е титула што генерално вклучува сопственички удел, повеќе пари и поголемо влијание.