– Поврзаноста на политиката со олигарсите се чини дека е многу јасна, пратеникот од ДУИ чиј син ја има компанијата Пуцко петрол од јануари 2020 година со тендери за набавка на нафта и гориво има корист од над 31 милиони евра, од различни институции на централно и локално ниво, меѓу над 2 милиони евра само од општините управувани од Демократската унија за интеграција. На пример, само во општина Тетово Пуцко Петрол има добиено над 22 милиони денари, додека во општина Чаир над 15 милиони денари, рече Омер Ајдини од Алијансата за Албанците.