Оваа вест ја пренесе „ Evening Standard“ повикувајќи се на тоа дека британската влада на 21 јуни целосно ќе ги укине корона мерките.
Тоа значи дека полуфиналните натпревари и финалето на ЕП ќе се играат пред 90.000 навивачи.

– Се надеваме дека од 21 јуни ќе имаме полни стадиони и се ќе се врати во нормала – изјави прес службата на министерот Оливер Дауден.