Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски ги објави резултатите од последната теренска анкета.

На неа води ВМРО-ДПМНЕ со 21,7 проценти, СДСМ има 14,9. Левица е трета сила со 8,6 , ДУИ 8,2 АА 5.6.

Во анкетата е наведено дека 51 процент не се задоволни од работата на Заев, а за граѓаните економијата и финансиите се најголем проблем.