Според нив промовирањето на ДУИ како зелена партија е исто како „некој педофил да ставите за директор на детска градинка“.

Со оглед на тоа што ДУИ се долги години во сите можни раководни функции поврзани со екологија од 2008-ма. Тие ем издаваа дозволи ем требаше да ги контролираат оние на кои им издале, односно имаа концентрација на моќ во областа на животната средина.

Целиот текст на Телма