На избори за нов градоначалник на Скопје во мај и оставка на Данела Арсовка повика ексградоначалникот Петре Шилегов на социјалните мрежи.

Шилегов вели дека Скопје се наоѓа во процес на целосна девастација.

„Почитувана Арсовска, заминете си. Поднесете оставка. Доблесно е да си признаете дека сте тотално неспособна и некадарна да го водите градот. А едноставно Ви се случи. Непланирано. (Без визија и план што би работеле. Со сите мои и наши (партиски, политички и граѓански) грешки кои придонесоа за тоа). Во мај секако имаме избори во Македонија. Нека се избори и во Скопје. Заради малку достоинство што секој од нас треба да го има. И заради Градот (не толку убав во задње време) во кој што сите живееме“, вели Шилегов.


Тој додава дека нема намера повторно да се кандидира за градоначалник, ниту пак жал за функцијата, туку едноставно живее во Скопје и го сака.

Функцијата не го прави човекот, туку човекот ја прави функцијата, вели Шилегов.