Делегатот Владимир Митревски од СДСМ, според јавно објавените аудио снимки, директно на Заев му посочил: „Го разрешивте Стојко Пауновски зошто работеше според закон, тоа е катастрофална грешка“.

Еве што СДСМ мисли и говори во затворениот дел од конгресот:

-Целата одговорност од разговорите со луѓето, од тоа колку го познавам и го знам Стојко Пауновски, сметам дека направивме сериозна грешка, заради тоа што наш директор кој во такви тешки услови се однесуваше така како што се однесуваше и работеше, го разрешивме само заради тоа што не сакаше во општини каде што има прекумерен број на вработени да прими уште, не знам која бројка, навистина е дестимулативно за другите, рече тој.

Целото негово обраќање од конгресот, слушнете го во продолжение: