Помошниците на американскиот претседател го известиле дека е можен нов напад во Кабул.

Бајден исто така бил информиран дека периодот до 31 август ќе биде најопасен.

– Следните неколку дена од мисијата за евакуација од Авганистан ќе биде најопасниот период. Претседателот со командантите го потврди неговото одобрување за сè што з им е потребно да спроведат операција и да ги заштитат нашите војници, и сите пријавија дека имаат ресурси за кои веруваат дека треба да го сторат тоа ефикасно, се вели во соопштението.