Ова го изјави денеска премиерот на германската сојузна држава Баварија, Маркус Зодер, пренесува Ројтерс.

– Можеби во моментов живееме во најопасната фаза на пандемијата, изјави Зодер за медиумите во Берлин, непосредно по договорот со останатите лидери на регионите и централната власт за продолжување на карантинот барем до 18 април.