Илиевски пишува дека ја поканува Пировска по вторпат, поради ставот на Хелсиншкиот комитет дека изјавите на претседателот Пендаровски искажани во врска со случајот „27 април“ се многу штетни.

Како што вели, таа преуранила со лепенките за настаните од 27 април, но од нив не отстапува.

– Не плаши се од дебата, ако веруваш во она што го проповедаш! Ајде на Само Вистина, напиша Илиевски.

После неколку дена, ја повторувам поканата до директорката Уранија да ја искористи сопствената недокажана самодоверба и…

Posted by Богдан Илиевски on Sunday, May 9, 2021