Во фрапантно откритие, во гаражата на претседателката на Уставниот суд, Добрила Кацарска, откриени се импровизиран кревет и кујнски нож сместен во прекинувачот за светло. Истовремено, службеното возило на Зоран Јовановски, директорот на затворот Идризово, беше зафатено од пламен во подметнат пожар.

Безбедносни грижи околу Добрила Кацарска

Среде спокојното опкружување на центарот на Скопје, вознемирувачки откритија излегоа од гаражата на Добрила Кацарска, претседателката на Уставниот суд. Импровизиран кревет за спиење и кујнски нож заглавен во прекинувач за светло биле најдени во нејзината гаража.

Подметнат пожар на возилото на директорот на затворот Идризово

Под плаштот на темнината, вознемирувачки инцидент се случи во скопската населба Кисела Вода. Зоран Јовановски, директорот на затворот Идризово,  неговото службено возило беше зафатено во пламен од подметнат пожар. Последиците од овој дрзок чин се протегаат надвор од материјалната штета, поставувајќи прашања за безбедносните мерки во областа, особено за поединци како Добрила Кацарска и Зоран Јовановски.