Надележните се на терен

Припадници на МВР утрово го пребаруваат и просторот околу куќата на Дејан Драгијевиќ од Злот, кој е осомничен за убиството на двегодишното девојче Данка Илиќ.

На терен се пожарникари и цистерна, како и тројца болничари кои се упатиле кон Злот.

На лице место се и полицајци во цивилна облека кои се со мајката на осомничениот Дејан Драгијевиќ.

Полицијата го блокираше приодот кон селото Шумраковац.

Десетици погрешни локации

Далибор Драгијевиќ, кој почина ноќта меѓу 6 и 7 април, призна дека му помогнал на својот брат да се ослободи од телото на двегодишната Данка. На полицијата и набројал 20-тина локации на кои можело да се најде телото, но на тие места полицијата не пронашла ништо.

Тој и неговиот брат Дејан дале десетици лажни локации по кои интензивно се трагало по телото.

Девојчето исчезнало на семејниот имот

Данка Илиќ исчезнала на 26 март во градот Бањско поле кога отишла на семејниот имот со нејзината мајка Иван и нејзиниот тригодишен брат.

Нејзиното тело се барало 15 дена, а осомничените Јанковиќ и Драгијевиќ биле уапсени пред 6 дена кога откриле што се случило со девојчето.

Телото не е пронајдено

Се сомнева дека Јанковиќ и Драгијевиќ прво ја удриле девојката со службениот автомобил. Драгијевиќ потоа наводно го удавил девојчето, а потоа се ослободиле од телото кое досега не е пронајдено.

Драгијевиќ пред обвинителот го признал делото, а Јанковиќ се бранел молчејќи. Потоа на двајцата им беше одреден притвор до 30 дена.

Во меѓувреме, полицијата ги уапси Радет и Далибор Драгијевиќ, под сомнение дека му помагале да го премести телото на убиената девојка.

Извор: Блиц