Далибор Драгијевиќ(40) од Бор, кој почина ноќта меѓу 6 и 7 април во полициска станица, признал дека му помогнал на својот брат Дејан да се ослободи од телото на двегодишната Данка, девојчето по кое со денови трага српската полиција.

Српскиот портал Мондо пишува дека Далибор на полицијата ѝ набројал 20-тина локации на кои можело да се најде телото, но на тие места полицијата не пронашла ништо.

„Тој и неговиот брат Дејан дале десетици погрешни локации по кои интензивно се трагало по телото“, се вели во статијата“.

Откако исчезна девојчето Данка Илиќ (2) од Бор, припадниците на МВР активно трагаат по неа. Веќе во првите часови по исчезнувањето, полицајците ја проверуваа секоја дупка во која може да падне девојчето, но откако беше објавено дека девојката е убиена и дека зад се стојат работниците на ЈКП „Водовод“ , полицајците почнаа трагајќи по телото на девојчето во бунари, шахти и акумулации.

Данка исчезна на 26 март во градот Бањско поле кога отишла на семејниот имот со нејзината мајка Ивана и нејзиниот тригодишен брат. Девет дена се трагаше по девојчето, а потоа на 4 април за убиство беа осомничени двајца работници на ПУК „Водовод“ коби бо полиција го признаа делото.

Се сомнева дека Срѓан Ј. и Дејан Драгијевиќ најпрво со службениот автомобил го удриле девојчето. Д.Д. потоа наводно го удавил девојчето , а потоа се ослободиле од телото кое досега не е пронајдено. Д.Д пред обвинителот го признал делото, додека С.Ј се бранел молчејќи.

Потоа на двајцата им беше одреден притвор до 30 дена. Во меѓувреме полицијата ги уапсила таткото на Дејан, Раде Драгијевиќ и сега починатиот Далибор Драгијевиќ, под сомнение дека му помогнале да го премести телото на убиеното девојче.