Тој вели

-Одлуката на Пендаровски да не го потпише овој Закон, за нас беше уште еден аларм, за да направиме неколку измени. Сакам граѓаните да знаат дека воопшто нема да носиме закони на мускули

Според него, членот од Законот за ставање во правна рамка на објект кој што е во заштитените зони, е отстранет.

Бочварски додава дека продолжуваат консултациите со стручната фела, вклучително и со опозицијата која гласаше за претходното законско решение.