Тој на новинарите пред министерскиот состанок изјави дека ЕУ покажала колку тој регион и е важен.

„Ќе разговараме за неодамнешниот извештај на Комисијата за проширување, ќе инсистираме на потребата од усогласување на политиките бидејќи некои земји не го сторија тоа, а денес ќе има целосна програма“, рече Борел.