Како што јави дописникот на МИА од Софија, Борисов изјави дека тоа ќе биде вистински пријателски гест за здравјето на луѓето.

Борисов, кој ја даде изјавата за време на увидот на градежните работи на модернизацијата на компресорска станица „Лозенец“, изрази и уверување дека Бугарија во април ќе добие над милион вакцини.