Според Борисов, заедничкото членство во Европската унија ќе ни донесе стабилност, безбедност, добрососедство и економски развој.

– Затоа Бугарија за време на управувањето на ГЕРБ секогаш ја поддржуваше европската интеграција на Западен Балкан, напиша Борисов во својата објава на Фејсбук.

Тој го увери Човиќ дека „во иднина ГЕРБ ќе работи за добрососедство на Балканот, како преку нивните дипломатски напори, така и со развојот на инфраструктурата и транспортните коридори на Балканот“.