Жената имала 38 години. Се шетала со сопругот кога згазнала на капакот, по што тој се поместил и таа паднала на висина од околу 3 метри. Жената е пренесена во болницата „Пирогов“, но се уште нема информации за нејзината состојба.

Полицијата врши увид на лице место. Пристигна и екипа од општина Софија.