Тој повикал и за формирање „зелени коридори“ за туристите од европските држави. На видео состанокот учествувале и премиерката на Финска Сана Марин, премиерот на Грција, Киријакос Мицотакис, претседателот на Литванија, Гитанас Науседа и премиерот на Малта Роберт Абела. Фокус во разговорите бил за претстојното вонредно заседание на ЕС на 24 и 25 мај.