Оваа вест ја објави Борислав Сандов, копретседател на „Демократска Бугарија“ и „Зелено движење“, јави дописникот на МИА од Софија.

Според бугарските електронски медиуми, лидерите на партиите во коалицијата „Демократска Бугарија“ ќе разговараат за ова прашање, а конечната одлука ќе ја донесе пратеничката група на „Демократска Бугарија“ во Парламентот.

Како што потсетува дописникот на МИА од Софија, се очекува бугарскиот Парламент да гласа за предлог владата на Пламен Николов во текот на следната недела.