Макс Кејзер, истакнат промотор на Биткоинот кој има и своја емисија на „Русија денес“, објави дека Биткоин ќе достигне 220.000 американски долари оваа година.

Неговите шпекулации се поврзани со зголемената хиперинфлација на фиат-валутите. Според него, зголемувањето на инфлацијата ќе “турка” повеќе инвеститори кон Биткоин.

Раснењето на цената на Биткоинот укажува на хиперинфлација. Ве молиме, продолжете да ја зајакнувате инфлацијата, така што целта од 2021 година за 220.000 американски долари ќе дојде порано од што мислите! – напиша тој на својот твитер профил