Од партијата најавуваат дека на митингот свое обраќање ќе имаат Данела Арсовска, независен кандидат за градоначалник на Град Скопје, поддржана од ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „Обнова на Македонија“ и претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.