Пејачките Агнета Фелцки и Фрида Лингстад ​​и композиторите Бени Андерсон и Бјерн Улваес се појавија заедно во јавност во четвртокот на лондонската премиера на „ABBA Voyage“, на која присуствуваа шведската кралска двојка Густав и Силвија, како и многу личности од британскиот живот.

Легендарната шведска поп група АББА повторно се обедини во Лондон за да го одбележи почетокот на серијата настапи на „ABBA Voyage“.

Бендот објави дека ова е досега невиден настап, односно „концерт подготвуван 40 години“, исполнет со хитови, на кој таканаречените „АВБА аватари“ се придружувани од десетчлен бенд во живо во „АББА арена“ во источен Лондон.