Црна Гора поради падот на бројот на заболените речици целосно ги укина сите епидемиолошки мерки, освен што за концертите, ноќните клубови и другите масовни собири требаше да се покаже потврда за вакцинирање или негативен PCR тест.

Бидејќи најмногу новозаболени има во туристичките места, здравствените власти им се заканија на сопствениците на кафулињата и рестораните дека кршењето на епидемиолошките мерки строго ќе се казнува со парична глоба и со затворање на објектот на три дена. Доколку еден објект повече од трипати ги прекрши епидемиолошките мерки, ќе биде затворен од 15 до 30 дена, соопшти министерството за здравство.