Неговиот став изнесен на социјалната мрежа Фејсбук го пренесуваме во продолжение:

Ај соблечи маичката, така, ауууу шо убави цициња имаш!!!
Така и рекол еден чичко на петнаесетгодишна девојка.
Е ова да ти било проЈект поддржан од град Скопје. Камп за извидници божем.
И сега град Скопје, дека идат избори, се оградува од стриптиз активностите во кампот на малолетници.
ГРАД Скопје није из одавде.
Иако во проектот доставен до слободоумните граЏани во општината на град Скопје убаво било наведено во насловот на проЈектот: Секс Скаути… и таму нешо рокенрол, а може и дрога имало.
Оти секс и рокенрол не идат без дрога.
Ама сексот боде очи.
Им бил наведен значи. Ќе има секс. И сексуално воспитување во кампот. А кампот е во природа, шумица, далеку од дома. Млади, крцкалчиња. И напалени чичковци и тетки. Лепота за секој педофил.
Ама град Скопје се оградува од тоа. Не знаеле.
А им пишале во проектот Секс ќе падне.
Американците велат: кога нешто оди како патка, личи на патка, квака како патка, мора да е патка.
Луѓе до нас е.
Дајте да ги разбуцаме гомнава социјалдемократски на локалниве.
Да им наплатиме за сите глупости што ги направија и уште ги прават, пишува на Фејсбук, актерот Сашо Тасевски.