Антителата кои се активираат по две дози од вакцината „Синофарм ковид-19“ имаат „прилично добар“ неутрализирачки ефект врз мутациите на коронавирусот кои се појавија во Велика Британија и Јужна Африка, како и на неколку други, вели потпретседателот на кинеската национална биотек група, подружница на „Синофарм“, Занг Јунтао, повикувајќи се на резултати од лабораториски тестови по земање мостри.