– Таква асистенција од полицијата сигурно не добил од службениците кои прифатија вина за да не се дојде до главата на мафијата во Македонија. Сите видовме како Пекер се шетал низ Македонија и се среќавал со коалициони партнери на Заев и државни функционери. Пекер од страна на власта бил третиран како највисок странски државник. Таквиот статус сигурно не му го обезбедиле градоначалникот на Маврово Ростуше или некој друг функционер во власта од тој тип, се вели во соопштението од партијата.

Седат Пекер и Зоран Заев имаат една заедничка работа, велат од ВМРО-ДПМНЕ, и двајцата се поврзуваат со наркотици.

– Седат Пекер е нарко бос кој се занимава со трговија на наркотици. А братучедите на Зоран Заев поседуваат фабрики со марихуана. Дали Зоран Заев и Седат Пекер разговарале за бизнисот со марихуана, или можеби за некој друг бизнис или негов влез во некој бизнис во Македонија? Заев да не крие зад владини соопштенија и изјави и да каже што и како разговарал со Пекер, велат од ВМРО-ДПМНЕ.