од ЈП „Водовод и Канализација„ информираа дека денеска без вода ќе бидат корисниците од улиците „Стогово“, „Миле Попјорданов“, „Брадфордска“ и дел од улица „Козле“ во скопската населба Кашиштец.

Прекинот на водоснабдувањето, како што се наведува во соопштението, е поради уличен дефект ф-150 милиметри на улица „Стогово“ број 27 и ќе трае до завршување со активностите.