„Дали повторно ќе инволвирате дел од непрофесионалните од МВР во изборниот процес? Дали повторно следниве два дена како и предходно луѓе вработени од ваша страна во 6-та управа и ваше лично обезбедување ќе бидат главните организатори и агитатори во изборниот процес за Илиевски и најгрубо ќе го кршат законот“, прашува Димитриевски.