-Донесов одлука за формирање на нова комисија. Досегашниот директор на болницата во Струга, Мухамед Асани ќе биде разрешен. Во наредниот период ќе биде назначен нов директор, рече Филипче.

Ваквата одлука следува откако пациенти го обвинија доктор Асани за лекарска грешка.