Радио Лидер од извори во ДЗС, дознава дека првиот од инструкторите на попишувачите е од Центар, а вториот е од Куманово. За останатие двајца засега немаме информација.

Инаку, целиот процес на попис се става во ризик ако се знае дека обучуваните попишувачи многу скоро ќе излезат на терен за да попишуваат. Ова значи дека тие ќе ги стават и граѓаните во ризик и самиот вирус може да се шири преку попишувачите.