Гајле ми е дека:

– е надвор од државата со парите украдени од граѓаните.

– никој не одговараше затоа што побегна.

– не е вратен ниту денар од украдените пари.

– уште има вработени кои примаат плата а не работат.

– уште долговите за вода не застаруваат, а крадењето на функционерите застарува.

– уште стојат сите монструозни градби од Скопје 2014.

– уште сме најзагадена држава во Европа и пошироко.

– уште сме најнеписмени.

– уште произведуваме струја од јаглен.

И гајле ми е дека сме единствена држава во која не е вакциниран ниту еден промил од граѓаните, пишува Најчевска.

После 5 години владеење да се повикуваш на гревовите на претходникот е несериозно.
Не ми е гајле колку стана имал…

Posted by Mirjana Najchevska on Wednesday, March 24, 2021