Како што јави асгенцијата Анадолија, меѓу повредените има и деца.

Локалните медиуми јавија дека експлозијата се случила во висококатница во градот Лиари. Полицијата соопшти дека зградата е делумно оштетена.

Причината за експлозијата се уште не е потврдена, но се претпоставува дека станува збор за истекување плин, соопшти полицијата.