„Ревизијата ќе биде забрзана“, соопшти денеска агенцијата во Амстердам. Додека не се донесе одлуката, вакцината може да продолжи да се користи без ограничувања.

ЕМА повтори дека „придобивките од вакцината за спречување на Ковид-19“ ги надминуваат ризиците од несакани ефекти.