Европскиот парламент од денеска им забрани на дипломатите од Русија и од Белорусија да влезат во просториите.

„Од денеска на дипломатскиот и владиниот персонал на Русија и Белорусија им е забранет влез во просториите на Европскиот парламент“, напиша Роберта Мецола на Твитер.

„Во Домот на демократијата нема место за оние кои бараат да го уништат демократскиот поредок“, додаде претседателката на Европскиот парламент.