Тој најави дека очекува уредно да започне вакцинацијата на населението, додавајќи дека најнормално функционира вакцинацијата на здравствените работници во државата.

– Се надевам дека брзо ќе се надмине кризата за вакцините и дека што побрзо ќе започнеме со вакцинација, вели Филипче.

Пандемијата се уште е тука, па така заштитните мерки мора да се почитуваат, додаде тој.