За разлика од Зоран Кичеец и Драги Рашковски, кои беа уловени по улиците, Боки 13 шета на слобода во придружба на двајца полицајци. Бојан е сликан спроти Зелен пазар на влезот на паркингот на Градска болница.

 

Зоран Кичеец, за кого службите не може да се договорат дали е на слобода заради здравствени или семејни причини, слободата ја користеше сам без полициска придружба. Тој учествуваше во сообраќајна несреќа на Стража, во која загина едно лице.