Суштеството идентификувано како пацифичка фудбалска риба инаку живее во најдлабоките и најтемните делови на океанот. Бен Естес се шетал покрај плажата кога наишол на насукано суштество на плажата Њупорт.

Го фотографирал и ги известил редарите и спасителите на плажата, а фотографиите ги објавил на Фејсбук, каде веднаш привлекле големо внимание.

Велат дека не е ретко суштество, но секако е реткост да се види на плажа.

Not something we pulled onto the boat today but still an AMAZINGLY RARE FIND off of local @newportbeach at Crystal Cove…

Posted by Davey’s Locker Sportfishing & Whale Watching on Saturday, May 8, 2021