Поранешниот министер за надворешни работи Никола Димитров е во Вашингтон каде има средби со високите претставници на Стејт Департментот Габриел Ескобар и Филип Рикер.

Освен фотографии на социјалните мрежи од нивнтото дружење нема информации која е целта на средбите но по она што се гледа е дека дружбата била пријатна. Димитров објави фотографија и како поранешниот амбасадор во Скопје вози „Фиат 500“ низ улиците на Вашингтон.