Повеќе за ова може да видите од фотографијата во продолжение:

За ова реагираа и граѓаните по социјалните мрежи кои од почетокот на пандемијата забележуваат вакви „ненамерни пропусти“ на власта.

– Некој овде или лаже или ги дели бројките на два-три пати по потреба, пишува револтиран граѓанин на Фејсбук.

Ова не е првпат Министерството за здравство да објави различни информации од оние кои ги сметаат граѓаните за релевантни.