Министерот за здравство, Венко Филипче, наместо да понесе одговорност за катастрофалното справување со пандемијата Ковид-19, тој топката одново ја префрла кај ВМРО-ДПМНЕ.

– Додека целиот свет се бори исто како и ние да обезбедиме вакцини, ВМРО-ДПМНЕ е на спротивната страна. Мора да се бориме и да обезбедиме вакцини и против ВМРО-ДПМНЕ кое шири лажни вести, објавува лажни документи и го поткопува процесот за набавка заради дневно политички поени, вели Филипче.

Погледнете го видеото во продолжение.

 

Додека целиот свет се бори исто како и ние да обезбедиме вакцини, ВМРО-ДПМНЕ е на спротивната страна. Мора да се бориме и да обезбедиме вакцини и против ВМРО-ДПМНЕ кое шири лажни вести, објавува лажни документи и го поткопува процесот за набавка заради дневно политички поени.

Posted by Венко Филипче on Thursday, March 25, 2021