Екипата на Лидер беше во обиколка на овие фреквентни локации на кои се собираат младите луѓе, да видиме како тие се однесуваат пред почетокот на забраната за движење.

Она што можеше да се забележи, е дека стотина млади луѓе беа собрани на „Фонтана“ во градскиот парк во Скопје пред почетокот на рестриктивната мерка, а полицијата само следеше и не воспоставуваше никаков ред.

Погледнете ги фотографиите: