Имено, денеска почнува вакцинацијата и со кинеската вакцина на Синофарм, која во петокот пристигна во нашата земја, а исто така има и ревакцинација.

Дел од присутните пред вакциналниот пункт најмногу се жалат на проблеми со закажаниот термин.

Очекувањата на здравствените власти се во 6 центри низ државата да се вакцинираат околу 15 илјади граѓани на ден.