Ова би значело дека УЕФА директно го прекршува договорот, според кој придавката „македонски“ е зачувана и се користи за именување на нашата националност или јазик.

Погледнете ги официјалните податоци за нашите функционери од ФФМ на страницата на УЕФА, за кои до сега нема пристигнато никаква реакција од нашите надлежни.

Погледнете за што станува збор: