По низата скандалозни изјави на премиерот Зоран Заев, меѓу кои и онаа од денеска каде кажа дека можеби е добра работа што вакцините на Астра Зенека ги добиваме подоцна од другите земји, шалите на негова сметка не застануваат.

Од Асоцијацијата на специјализанти и млади лекари на Македонија, на својот Фејсбук профил, на премиерот Заев му доделија Нобелова награда по медицина.