Петти ден по ред, денеска повторно илијадници граѓани излегоа на улиците против власта и францускиот предлог.

Протесто започна пред Владата, продолжува пред МНР, а предвидено е да заврши пред Собранието на Република Македонија.

Граѓните, од власта бараат отфрлање на францускиот предлог кој задира во македонските национални интереси и целосно ги исполнува бугарските барања.

Денеска петти ден по ред се одржуваат протестите, а ќе продолжат и во следните денови.