Ова е човекот кој требаше да ме убие вечерва. Барам итно да биде приведен од Спасовски и МВР!, oбјави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски по вечерашните настани кај споеменикот на Скендербег.

Вечерва со оружје и шишиња беа пречекани граѓаните кои маршираат против францускиот предлог веднаш по преминувањето под стоковната куќа Мост. Банда од страната на плоштадот Скендер бег почна да фрла со шишиња кон поворката, додека голем дел од нив слободно мавтаа со оружје и се закануваа.

Истрелани беа и куршуми кон толпата.