Изгледот на зградите кај хотелот „Холидеј Ин“ за прв пат беше презентиран преку фотографија во „Топ Тема“ на Телма.

Архитектот Мартин Пановски рече дека во зградата се предвидени 400 станови, во кои би требало да живеат 1.200 до 1.300 луѓе.

Граѓаните претходно почнаа петиција со која бараат стопирање на изградбата на висококатниците спроти хотелот „Холидеј Ин“, а дел од архитектите обвинија дека ќе биде изградено бетонско чудовиште.

Архитектот Пановски тврди дека проектот е со пешачко движење, отворена комуникација кон плоштад и зеленило.