Утрово протестираат земјоделците од општината Босилово.

Според информации на курир.мк, производителите на компир од Иловица и Штука во овој момент протестираат поради ниската откупна цена на компирот.

Тие бараат одговор и средба со министерот за земјоделие, но засега немаат никаков одговор.